Evde ekler pasta nasıl yapılır?
Evde ekler pasta nasıl yapılır?
Öncelikle pastasını yapıyoruz. Bir tavaya tereyağı, su, tuz, şeker ve un ekliyoruz topaklanma gidip krema kıvamına gelene kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
Kıvama geldikten sonra ocağı kapatıp karışımı ayrı bir kaba alıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra 4 adet yumurtayı tek tek ekleye ekleye yoğuruyoruz. Kıvama gelen hamuru poşete alıp. Poşetin uç kısmını kesiyoruz. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye poşeti sıkıp şekil vererek hamuru tepsiye aktarıyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
30 dakika sonunda ekler pastasını çıkarıp kenara alıyoruz. Şimdi ikinci aşama olan kremasını yapıyoruz. Bir tencereye süt, şeker, buğday nişastası, un, yumurta sarısı ve vanilin ekleyip karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra 4 dakika karıştıra karıştıra pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Soğuyup oda sıcaklığına geldikten sonra kremamız hazır. Şimdi ekler pastasını alıp bir tarafını bıçakla kesiyoruz. Arasına kremasını ekliyoruz. Tüm pastalara krema ekledikten sonra sütlü çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üst kısmını çikolataya bulayıp 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
30 dakika dolmaya yakın bitter çikolatayı benmari usulü eritip mayonez şişesine aktarıyoruz. Dolaptan ekleri çıkarıp çarpraz çarpraz şeritler halinde üstüne akıtarak şekil veriyoruz. Tekrardan 30 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Eklerimiz 30 dakika sonra hazır. Herkese afiyet olsun.